Vanliga frågor

Logga in och komma igång

Vilken webbläsare kan jag använda?

Beaver Builder är gjort för att användas i följande webbläsare:

 • Firefox
 • Chrome
 • Safari
 • Edge/Internet Explorer (endast IE 11)

Det betyder inte att Beaver Builder INTE fungerar på andra webbläsare men för att undvika möjliga problem är det bäst att använda någon av ovanstående.

Hur hittar jag webbplatsens inloggningssida?

I ditt webbfönster, skriv in din webbadress direkt följt av /wp-login

Vad gör jag om jag tappat bort mina inloggningsuppgifter?

Gå till inloggningssidan som är din hemsidas adress med tillägget /wp-login Klicka på länken Glömt lösenordet? Följ instruktionerna för att byta lösenord.

Hur hittar jag till redigeringsläget på min hemsida?

När du har loggat in på din hemsida hamnar du först i WordPress. Klicka på det lilla huset med namnet på din trafikskola som ligger bredvid WordPress-loggan längst upp till vänster i webbfönstret. Då hamnar du på din hemsida, men som du ser finns det nu en ny menyrad högst upp på sidan.

Kicka dig fram till den sidan som du vill redigera på din hemsida. Klicka sedan på Beaver Builder i menyraden och du kommer att hamna i redigeringsläget i Beaver Builder.

Ändra innehållet

Vi har bytt telefonnummer, hur ändrar jag det på hemsidan?

Det mest troliga är att ert telefonnummer finns på flera platser på hemsidan. För att ändra telefonnumret på till exempel kontakt-sidan gör du bara en vanlig redigering av innehållet som du kan läsa om i avsnitt 2 i instruktionerna. Men för att ändra telefonnumret i footern (modulen med information som ligger längst ner och som återkommer på alla sidorna) behöver man gå en annan väg:

- Logga in på din hemsida. Du hamnar då i WordPress. Klicka på din trafikskolas namn längst upp till vänster i webbfönstret.

- För musen över Beaver Builder i menyn högst upp på sidan. En meny fälls ut, välj Footer från menyn.

- Du kan nu redigera din footer precis som du redigerar vanliga moduler. Ändringar du gör här kommer att gälla på alla sidor där footern ligger.

Hur ändrar jag information i footern?

- Logga in på din hemsida. Du hamnar då i WordPress. Klicka på din trafikskolas namn längst upp till vänster i webbfönstret.

- För musen över Beaver Builder i menyn högst upp på sidan. En meny fälls ut, välj Footer från menyn.

- Du kan nu redigera din footer precis som du redigerar vanliga moduler. Ändringar du gör här kommer att gälla på alla sidor där footern ligger.

Hur byter jag ut en bild på hemsidan?

Se till att du befinner dig i redigeringsläget på sidan där bilden ligger. Klicka på bilden. En dialogruta dyker upp där du kan byta ut bilden genom att klicka på Ändra. Du hamnar då i mediabiblioteket där du kan ladda upp nya bilder. Här kan du också ändra formatet på bilden.

Hjälp! Jag har gjort ändringar som jag ångrar. Kan jag få tillbaka sidan som den var innan?

Att gå tillbaka och ångra ändringar man har gjort på webbsidan fungerar på lite olika sätt beroende på vad det är för typ av förändring du vill göra. Har du till exempel ändrat i en text och vill gå tillbaka till den tidigare texten kan det fungera att trycka Ctrl+Z på tangentbordet (eller Cmd+Z om du har Mac). Detta fungerar så länge du inte har sparat ännu.

Har du sparat i dialogrutan för redigering kan du istället klicka på Klar i övre högra hörnet sedan på Ångra och Ok. Då återgår du till sidan som den var.

Har du redan sparat kan du istället gå tillbaka till en tidigare version av hemsidan. Varje gång du klickar på Klar och publicerar dina ändringar på din hemsida, sparas den som en version. Som mest sparar Beaver Builder de 25 senaste versionerna. Gör så här för att gå tillbaka till en tidigare version:

- När du är i redigeringsläget för Beaver Builder, klicka på nedåt-pilen i menyn längst upp till höger i webbfönstret (”För närvarande redigeras…”).

Klicka sedan på ”Versioner” och välj den senast sparade. Du kan välja att förhandsgranska den versionen innan du väljer att gå tillbaka till den. Var uppmärksam på att alla dina ändringar du har gjort sedan den senaste publiceringen kommer att försvinna!

Hur byter jag bilderna i bildspelet på första sidan?

Vill du byta ut innehållet i bildspelet på startsidan går du först in i redigeringsläget för Beaver Builder på den sidan och klickar någonstans på bilden. Du får då upp dialogrutan för Innehållsbildspel. Här kan du sedan gå in och redigera var bild (slide) för sig i bildspelet. Väl inne på en slide har du fyra flikar att välja på. Detta hittar du under varje flik:

 • Under fliken Allmänt kan du byta ut bilden och ändra i texten.
 • Under fliken Utseende kan du styra över hur stor texten ska vara, var den ska placeras på bilden och vilken färg texten ska ha. Det kan vara bra att kunna ändra beroende på om du har en ljus eller en mörkbild så att kontrasten mellan bild och text blir stor och texten läsbar.
 • Under fliken Länk kan du välja om du vill ha en knapp eller textlänk och vad den knappen eller textlänken i så fall ska länka till.
 • Under fliken Mobil kan du göra specialinställningar för hur bildspelet ska visas om sidan besöks från en mobil.

Menyer och sidor

Hur ändrar jag vilka sidor som syns i menyn?

Logga i WordPress-admin på din hemsida och klicka på Utseende/Menyer i vänstermenyn. Här kan du byta plats på de olika menyposterna, bestämma vilka sidor som ska ligga som undermenyer, vilka som ska visas eller lägga till nya sidor imenyn. Dra och flytta runt kategorier eller klicka på den lilla pilen för att ta bort, redigera eller flytta.

Jag har hört att vår nya webbplats är responsiv. Vad innebär det?

Idag besöker många människor en hemsida på sin mobil eller kanske surfplatta och det är viktigt att layouten på en hemsida anpassas för att bli så lättläst och lättnavigerad som möjligt. Responsiv webbdesign innebär att layouten förändras beroende på vilken storlek på skärm man surfar på. Text, bild och andra element får rätt storlek och placering för att upplevelsen av hemsidan ska blir så bra som möjligt.

Det är stor skillnad på en datorskärm och skärmen på en mobil! Med responsiv design ser din hemsida perfekt ut på båda.

Hur lägger jag till en helt ny sida?

Om du vill lägga till en helt ny sida på din hemsida loggar du in i WordPress som vanligt. Under Adminpanelen i WordPress hittar du rubriken Sidor och för du muspekaren över så dyker alternativet Skapa ny upp, klicka på det!

 1. Börjar med att fylla i vad sidan ska ha för rubrik. Det är denna rubrik som också blir en del av adressen till sidan, så välj rätt från början!
 2. Till höger på sidan ligger en meny med titeln Dokument. Här kan du placera din nya sida på en bestämd plats i din hemsidas struktur. Ska din nya sida ligga under en viss huvudkategori, kan du välja det här under rubriken Modersida.
 3. Välj sedan om du vill spara sidan som ett utkast eller publicera den direkt (ingen kommer att hitta sidan förrän du lag till den i menyn).
 4. Nu är du redo att bygga din sida. Klicka på Starta Beaver Builder.
 5. Först väljer du vilken typ av sida du vill skapa. Det gör du genom att klicka på pluset längst upp till höger på sidan. Under fliken Mallar väljer du Sparade mallar i rullisten. Här hittar du de olika sidtyperna som din hemsida är uppbyggd av. Välj vilken som är aktuell för dig. Nu kan du börja fylla din nya sida med innehåll.

För att placera sidan i menyn så att besökare kan hitta den gör du följande: Lämna redigeringsläget i Beaver Builder genom att klicka på Klar och sedan OK för att publicera din sida. För muspekaren över namnet på din trafikskola längst bort till vänster i den svarta menylisten. En undermeny dyker upp där du kan välja Menyer (Du kan också klicka på namnet, du klickar sedan på Utseende i vänstermenyn i WordPress och sedan på Menyer i undermenyn som dyker upp). Här hittar du menyträdet på din sida och du kan lägga till den nya sidan i menyn och se till så att den hamnar under rätt huvudkategori.

Lägga till nytt innehåll

Hur skapar jag en länk på min hemsida?

Det finns lite olika sätt att skapa länkar på. Ett stycke text, en bild eller en knapp kan vara en länk. Det finns också olika typer av länkar, du kan till exempel länka till en annan sida eller till en annan plats på samma sida, en så kallad ankarlänk.

 

Men låt säga att du vill länka ett ord i ett stycke text:

 1. Gå in i redigeringsläget för textmodulen.
 2. Markera ordet eller orden du vill ska bli en länk och klicka på kedje-ikonen:
 3. En dialogruta för hyperlänk dyker upp. Klicka på det lilla kugghjulet till höger i rutan. Här kan du nu länka till någon av de befintliga sidorna på din hemsida genom att välja någon av sidorna i listan eller till en extern adress genom att klistra in adressen i rutan som heter URL.
 4. Klicka lägg till länk och spara. Glöm inte att uppdatera sidan genom att klicka Klar högst upp i högra hörnet.

Vill du att en bild ska vara länkad lägger du lätt till det på samma ställe där du redigerar bilden. Alltså genom att klicka på skiftnyckeln i bildmodulen.

Jag vill lägga till en ny text eller bild på en redan befintlig sida, hur gör jag?

Gå till sidan som du vill lägga till innehåll på och gå in i redigeringsläget i Beaver Builder. Klicka sedan på plus-tecknet längst upp i högra hörnet. Här kan du hitta enklare moduler som till exempel Bild, Rubrik, Knapp eller Text-redigerare. Dra in modulen och placera den på din sida. Det räcker alltså inte att klicka på den, du måste dra in modulen med hjälp av muspekaren. Sedan är det bara att fylla modulen med innehåll och flytta den till rätt plats.

Hur arbetar jag med kontaktformulär på min hemsida?

Arbetet med formulär på din sida är lite annorlunda och så här fungerar det:

- Ett kontakt formulär skapas alltid i WordPress-admin. Se till att vara inloggad och klicka på Kontakt i vänstermenyn. Här hittar du de formulär som redan finns sparade för din hemsida, eller så kan du välja att skapa en ny. Gör ändringar i formuläret med hjälp av de verktyg som finns. Du kan se hur formulären är skrivna och använda samma mönster för att göra tillägg eller ändringar. Du kan också använda knapparna för att skapa nya poster i ditt formulär. Glöm inte att fylla i rätt information under fliken Epost. I listan med formulär ser du nu den shortcode som gäller för ditt formulär.

- När du skapat ett helt nytt formulär måste du sedan lägga in det på rätt plats ute på hemsidan. Surfa till sidan som formuläret ska ligga på och gå in i redigeringsläget för Beaver Builder. Klicka på pluset längst upp till höger och välj HTML under Moduler/Enkel. Dra in modulen på sidan och när dialogrutan dyker upp klistrar du in din shortcode under fliken Allmänt. Spara!