3 utmaningar för framtidens trafikskola

Utveckling av framställan under STRs riksmöte 2021

Under torsdagen och fredagen höll STR sitt årliga riksmöte som även den här gången genomfördes digitalt.
Ni som var med på mötet hörde Magnus prata om hur vi på Identitet Kommunikation kan bidra med vår kompetens inom marknadsföring och content marketing i din löpande kommunikation. Eftersom behoven ofta ser lite olika ut erbjuder vi ett ökat antal tjänster vi anpassar för trafikskolor. Här nedan kan du läsa lite översiktligt om det.

Våra kunder har utmaningar. Och de utmaningarna har de behov av att lösa. Vi lyssnar, funderar, och matchar sedan tjänster vi erbjuder för att fylla behoven de utmaningarna skapar.

Här hittar du tre exempel på utmaningar och exempel på lösningar

narbild_hand_mobil

Enklare hantering av nya kunder

Idé 1 • Inget är billigare än att hantera en intresserad kund så effektivt som möjligt.

Vi erbjuder nu från april och framåt en ny smart chatbot som fångar upp vanliga frågor och ger svar direkt i chatten på ett automatiskt och underhållande sätt. Specifika frågor släpps fram till receptionen som vanligt. Det här ger en högre konvertering av besökare till kunder än en vanlig FAQ på sidan och andra sorters chatbotar kan göra. Dessutom avlastar den här lösningen telefonen och många e-post mellan elev och reception. Vi har förstått att det inte skulle vara helt fel att minska den
mängden.

 

Idé 2 • Vi har en lösning för återbudshantering som underlättar arbetet betydligt.

Det här används redan av våra kunder och är driftsäkert och smart.

 

Idé 3 • En bättre anpassad kommunikation på webbplatsen efter hur dina besökare rör sig där kan göra mycket stor skillnad i hur många frågor ni blir belastade med innan affär och hur många ni förlorar på vägen.

Hör av dig så gör vi en så kallad heatmap på din sida, då ser vi exakt hur de rört sig på din webbplats och vad du ska åtgärda.

Mer pricksäker marknadsföring

Idé 4 • Att skissa upp sin marknadsföring är en väldigt bra övning för att se hur allt ska leda kunder till köp. Och startpunkt för att göra smarta val och följa upp vad som fungerar.

Vi erbjuder ett marknadsplaneringsverktyg och rådgivning som gör det här kristallklart. Vi ritar upp det åt dig, du kan sedan följa i realtid hur alla delar levererar.

 

Idé 5 • Inte redo för ett verktyg? Vill du börja själv?

Vi kommer framöver hålla workshops i hur man konkret ska tänka när man skissar upp det här flödet. Du kan göra det på papper också (även om du kommer se att det kanske inte är det bästa på lång sikt.)

 

Idé 6 • Det är sin sak att synas, men att optimera befintliga lösningar och ge effektivare synlighet i olika medier är vår specialitet.

Pengarna på rätt ställe och att de ger effekt är viktigt. Visa oss hur du gör så ska vi se vad vi kan göra för dig.

Identitet_12
ung_glad_flicka

Starkare position på marknaden

Idé 7 • Vi erbjuder rådgivning, vässad kommunikation, utveckling av visuellt uttryck, grafik, filmer och bilder och allting där emellan av lösningar och verktyg.

Vi tar dina konkreta idéer och får dem att skina.

Idé 8 • Jag och mina kollegor har hittills hunnit titta på över 200 trafikskolor, och vi ser många väldigt professionella trafikskolor som inte lyckas göra hela sin potential tydlig utåt.

Jag tror många är medvetna om att deras fördelar inte riktigt kommer fram som de borde. Att lyfta fram trafikskolans styrkor och göra dem så tydliga det bara går kan vara skillnaden mellan minus och plus på sista raden. Och ibland handlar det här bara om tidsbrist, svaren finns faktiskt redan inom företaget. Använd oss som din katalysator, avlastning och bollplank på vägen mot ett hållbart företagande.